Loading

Ai găsit pete sub mașină? Iată ce ai de făcut

pete sub maşină

Ai găsit pete sub mașină? Iată ce ai de făcut

Pentru toți șoferii, siguranța automobilului este o preocupare majoră. Cu toate acestea, nu mulți oameni acordă prea multă atenție când apar pete sub maşină. Ce nu știu aceştia este faptul că simplele pete ar putea fi un semn al unei probleme grave.

Este esențial să înțelegem semnificația acestor pete și ce ar trebui să facem când apar.

Cele mai frecvente pete sunt cele provocate de uleiul de motor, de lichidul de răcire sau de lichid de frână. Acestea pot semnala probleme mici sau probleme mai importante care necesită o îngrijire imediată.

Petele de ulei

Petele de ulei de motor sub mașină sunt cele mai frecvente. Ele sunt datorate de multe ori scurgerilor uleiului de la motor. Această problemă poate apărea din cauza unui filtru uzat sau a unei defecțiuni la garnituri.

În cazul în care observați  pete de ulei sub mașină, este important să verificați nivelul uleiului din motor și să-l completați la nivelul corespunzător. Şi apoi să apelaţi urgent la un service.

De asemenea, este recomandat să verificați filtrul de ulei și garnitura de la baia de ulei pentru a vedea dacă sunt deteriorate sau uzate.

Dacă observați probleme la acestea, este important să le înlocuiți imediat.

Ignorarea acestor probleme poate duce la o scădere a presiunii de ulei în motor, ceea ce poate cauza daune serioase motorului.

De asemenea, o scurgere de ulei poate cauza deteriorarea altor componente ale mașinii, cum ar fi sistemul de evacuare sau sistemul de frânare. Pentru a înlocui aceste piese corect, cereți ajutorul unui mecanic auto.

Petele de lichid de răcire

Petele de lichid de răcire sub mașină sunt, de asemenea, comune și pot fi cauzate de o scurgere a antigelului sau lichidului de răcire.

Acest lichid ajută la menținerea temperaturii motorului în limitele normale. Dacă observați pete de lichid de răcire sub mașină, este important să verificați nivelul lichidului și să completați dacă este necesar.

De asemenea, ar trebui să verificați sistemul de răcire al mașinii și să căutați eventuale scurgeri sau defecțiuni.

Verificați dacă există scurgeri la radiator, la furtunuri sau la pompa de apă.

Dacă există o scurgere, înlocuiți componenta deteriorată cât mai curând posibil.

Defecțiunile la sistemul de răcire pot duce la supraîncălzirea motorului și la daune semnificative.

Petele de lichid de frână

Petele de lichid de frână sub mașină sunt mai rare, dar pot fi semnul unei probleme grave.

Lichidul de frână este un component esențial al sistemului de frânare al mașinii și o scurgere poate fi semnul unui defecțiuni la sistemul de frânare sau la cilindrul principal de frânare.

Dacă observați pete de lichid de frână sub mașină, este important să verificați nivelul lichidului și să vă adresați imediat unui mecanic pentru a inspecta sistemul de frânare și a remedia problemele.

O problemă cu sistemul de frânare poate duce la accidente şi la daune incredibil de costisitoare.

Cum facem diferența între aceste pete sub maşină?

Pentru a diferenția petele trebuie să verifici consistența și culoarea lichidului pe care îl observi pe jos.

Uleiul de motor este, de obicei, vâscos și de culoare închisă, în timp ce lichidul de răcire este mai subțire și de culoare verde sau roșie. În ceea ce privește lichidul de frână, acesta este cel mai adesea incolor sau ușor galben și are o consistență asemănătoare cu apa.

De asemenea, te orientezi şi în funcţie de zona în care au apărut petele. În cazul în care au apărut în zona motorului, este probabil să fie cauzate de o scurgere de ulei sau lichid de răcire. Dacă petele sunt în zona roților, acestea pot indica o scurgere a lichidului de frână.

Este important să rețineți că petele sub mașină pot fi semne ale unor probleme minore sau ale unor probleme mai grave. Așadar este indicat să vă adresați unui mecanic autorizat în cel mai scurt timp după ce le-aţi reperat.

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*