Loading

De ce e important să speli șasiul mașinii

șasiul auto

De ce e important să speli șasiul mașinii

Spălarea șasiului mașinii este un aspect important al întreținerii corespunzătoare a vehiculului tău.

Deși multe persoane acordă o atenție deosebită spălării caroseriei, partea de jos a mașinii, adică șasiul, este adesea neglijată. Iată de ce este important să speli și să îngrijești șasiul mașinii tale:

Când speli șasiul mașinii, protejezi mașina de coroziune

Protecția împotriva coroziunii este un aspect extrem de important în ceea ce privește mașina. Șasiul mașinii este expus în mod constant la murdărie. Nisip, pietriș, sare de drum și multe alte reziduuri pot să se lipească de acesta. Odată întărite, acestea pot provoca daune grave mașinii, printre care și coroziunea.

Dacă aceste particule nu sunt îndepărtate în mod regulat, ele pot reține umiditatea și pot provoca coroziunea șasiului. Prin spălarea șasiului, înlăturăm aceste particule și reducem riscul de coroziune, ceea ce contribuie la menținerea integrității structurale a mașinii tale.

Șasiul curat prelungește durata de viață a componentelor

Partea de jos a mașinii este supusă la șocuri, vibrații și alte condiții dure de conducere. Dacă șasiul este curat și protejat, acesta poate rezista mai bine la uzură și poate prelungi durata de viață a componentelor esențiale, cum ar fi suspensia, sistemul de frânare și sistemul de evacuare.

Spală constant șasiul și folosește programe speciale de curățare, precum cel de la spălătoria auto self service Ideal Auto pentru a-l proteja așa cum trebuie.

 

Un șasiu curat permite îmbunătățirea performanței și eficienței auto

O curățenie corespunzătoare a șasiului poate contribui la o mai bună performanță a mașinii tale. Îndepărtarea reziduurilor și a murdăriei de pe șasiu poate reduce rezistența la înaintare și poate crește eficiența consumului de combustibil.

Există studii care susțin afirmația conform căreia îndepărtarea reziduurilor și a murdăriei de pe șasiu poate reduce rezistența la înaintare și poate îmbunătăți eficiența consumului de combustibil. Un astfel de studiu a fost realizat de Institutul Fraunhofer din Germania, care a analizat influența murdăriei și a reziduurilor asupra eficienței aerodinamice a mașinilor.

Conform rezultatelor acestui studiu, stratul de murdărie și reziduurile adunate pe șasiu și partea inferioară a mașinii pot crește rezistența aerodinamică și, implicit, consumul de combustibil. În urma curățării șasiului și înlăturării acestor reziduuri, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a eficienței consumului de combustibil.

De asemenea, mai multe studii au demonstrat că o mașină curată și fără murdărie pe șasiu are o rezistență aerodinamică mai mică și o eficiență superioară în consumul de combustibil în comparație cu o mașină murdară.

În plus, nu doar acestea sunt beneficiile unui șasiu curat.

Șasiul poate oferi, deși nu pare, un potențial plus de valoare la revânzarea mașinii. Un șasiu curat contribuie la aspectul general al mașinii tale. Îi conferă o estetică aparte și arată că este bine întreținută. Iar asta poate atrage un potențial cumpărător.

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*