Loading

Ce faci atunci când mașina nu pornește!

mașina nu pornește

Ce faci atunci când mașina nu pornește!

Puține lucruri sunt mai frustrante decât să fii blocat pe marginea străzii pentru că mașina nu pornește. Poate fi stresant și chiar periculos dacă te afli în această situație. Iată deci câțiva pași de urmat dacă mașina ta nu pornește, în special dacă te afli în trafic.

Păstrează-ți Calmul!

Primul și cel mai important lucru de făcut dacă mașina ta nu pornește este să rămâi calm. Da, pare ușor de spus, greu de făcut. Dar, pentru a reuși să rezolvi situația trebuie să te păstrezi în siguranță. Iar dacă te panichezi nu faci nimic.

Activează luminile de avarie și mută-ți vehiculul cât mai departe de drumul principal

Desigur, poate fi o completă provocare treaba asta, atâta vreme cât mașina nu pornește. Roagă pe cineva din trafic să se oprească pentru câteva minute să te tracteze. Sau folosește puterea mai multor participanți la trafic pentru a împinge măcar mașina.

Nu e ceva plăcut, la care lumea să sară să te ajute. Însă, având în vedere că vei fi în trafic și probabil îi vei încurca și pe ei dacă te-ai blocat în mijlocul străzii, se va găsi cineva să sară în ajutor.

Încearcă să duci mașina pe o suprafață plană, deoarece acest lucru poate ajuta la prevenirea deteriorării mașinii tale. Și îți va fi mai ușor să inspectezi ce se întâmplă.

Odată ce ți-ai mutat vehiculul într-un loc sigur, încearcă să identifici problema.

Dacă mașina ta nu pornește, diagnosticarea problemei este esențială.

Începe prin a verifica bateria.

Este veche sau corodată? În acest caz, ar putea fi nevoie să o înlocuiești. Apoi, verifică sistemul de pornire pentru a vedea dacă există vreo problemă la contact. Face vreun zgomot sau sunete de clic când încerci să pornești? În acest caz, ar putea fi defect starterul.
Poți verifica și pompa de combustibil și alternatorul.

Dacă nu reușești să identifici singur care este problema, sună pentru asistență.

Dacă nu poți diagnostica sau rezolva problema singur, este momentul să suni un specialist.

În primul rând, contactează un service auto de încredere, care îți poate face un scurt instructaj prin telefon la ce anume ai de făcut.
Apoi, poți trimite un camion de tractare la locația lor, care să-ți ducă mașina direct în service.

Ia în Considerare Următoarele Măsuri de Siguranță

În timp ce aștepți asistența, ia în considerare luarea unor măsuri de siguranță pentru a te proteja pe tine și mașina ta.
De exemplu, deschide capota pentru a permite mașinii să se răcească. Dacă este frig afară, ia în considerare pornirea AC pentru a menține o temperatură optimă să poți aștepta în mașină.

Poți amplasa, de asemenea, triunghiurile reflectorizante în spatele vehiculului pentru a alerta ceilalți șoferi cu privire la prezența ta.

Apoi, așteaptă să ajungă specialiștii și du mașina în service. Spre exemplu, la Ideal Auto te putem ajuta cu o varietate de servicii mecanice, prin care să ne asigurăm că mașina ta este gata de drum din nou, în cel mai scurt timp.

Odată ce mașina ta funcționează din nou, este esențial să previi problemele viitoare. Acest lucru include întreținerea vehiculului tău, verificarea regulată a bateriei și a altor componente și inspectarea mașinii tale de către un mecanic profesionist.

Adoptarea unor astfel de măsuri proactive pentru a-ți menține vehiculul în funcțiune poate ajuta la prevenirea avarierii.

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*