Loading

Diagnosticarea problemelor cu sistemul de pornire și încărcare a sistemului: Un ghid pas cu pas pentru proprietarii de mașini

sistemul de pornire

Diagnosticarea problemelor cu sistemul de pornire și încărcare a sistemului: Un ghid pas cu pas pentru proprietarii de mașini

Indiferent dacă mașina ta pornește cu apăsarea unui buton sau cu întoarcerea cheii, te aștepți ca motorul să prindă viață fără prea mare efort. Dacă pornirea motorului tău provoacă zgomote anormale ale motorului, luminiile din mașină se diminuează, apar diverși martori de avertizare pe tabloul de bord sau orice alte dificultăți, nu dispera.

Multe probleme mecanice pot cauza astfel de incidente. Astăzi o să îți explicăm despre principalele cauze și cum să le eviți.

Ce căutăm aici în mod specific?

Cel mai adesea, orice probleme care apar la pornirea motorului se datorează unei probleme în sistemul de pornire sau de încărcare. Simptomele de căutat sunt următoarele:

  • Pornire lentă sau dificilă a motorului
  • Zgomote de clic și întârziere în pornirea motorului
  • Luminile de avertizare de pe tabloul de bord rămân aprinse chiar și după ce mașina a pornit
  • Porniri frecvente cu ajutorul bateriei
  • Luminile interioare și exterioare ale mașinii își diminuează impactul atunci când motorul pornește

Cum verific sistemul de pornire și de încărcare?

Verifică bateria:
Mai întâi, confirmă că bornele nu sunt corodate sau slab strânse. Apoi, gândește-te când ai înlocuit ultima dată bateria. Poți să o testezi sau să o înlocuiești dacă au trecut trei ani sau mai mult. Am scris despre când știi că trebuie înlocuită bateria și aici.

Dacă ai un multimetru, verifică tensiunea bateriei. Ar trebui să fie în jur de 12.6 volți când motorul este oprit și între 13.7 și 14.7 volți când este pornit.

Examinează alternatorul:
Dacă acesta nu funcționează corect, bateria mașinii nu se va reîncărca. Pentru a-l testa, pornește mașina, apoi deconectează borna de  pozitiv a bateriei.

Alternatorul poate fi vinovatul dacă mașina se oprește sau luptă să funcționeze. Un alternator defect poate face să pară că bateria este problema. Verificarea acestuia te asigură că nu cheltuiești bani în mod inutil pentru o schimbare de baterie.

  • Testează starterul ascultând zgomotele de clic în timp ce pornești mașina: Clicurile pot indica un starter care începe să cedeze.
  • Confirmă că toate curelele de transmisie sunt încă în stare bună: Dacă sunt uzate sau rupte, nu vor funcționa corespunzător.
  • Identifică orice lumini de avertizare de pe tabloul de bord: Acestea te pot îndruma în direcția corectă și pot preveni multe probleme.

Când ar trebui să soliciți ajutor profesional pentru probleme cu sistemul de pornire și de încărcare?

Răspunsul scurt este ori de câte ori simți că ai nevoie de ajutor și nu te descurci.

Răspunsul lung este: ar trebui să consulți un mecanic dacă nu ești sigur cu privire la următorul pas, testele tale arată posibile probleme, problema persistă în ciuda reparațiilor sau dacă te simți inconfortabil să faci acest lucru singur.

Nu este bine să amâni foarte mult să programezi o întâlnire cu un mecanic specializat. Chiar dacă ai reușit să faci tu teste și să o mai “cârpești” ici colo…  este mai bine să faci un efort să rezolvi problema profesionist.

Mai ales dacă nu ești familiarizat cu măsurile de siguranță electrice și cu ce presupune exact reparația sistemului de pornire sau încărcare.

Contactează Specialiștii Noștri în Reparații Auto!

Profesioniștii Ideal Auto te acoperă cu orice situație. Cu ani de experiență, scule profesionale și o politică foarte strictă de garanție, vom face ca mașina ta să pornească din nou ca nouă. Cu cât identifici mai repede posibilele probleme, cu atât te putem readuce mai repede pe drum. Și cu atât mai bine putem fi eficienți ca timp, bani și riscuri minime.

Ne poți scrie și aici, pentru a fi mai rapid!
Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*