Loading

7 factori pentru o revizie auto de efect!

revizie auto

7 factori pentru o revizie auto de efect!

Febra primăverii este deja pe ducă și vara se apropie cu repeziciune. Chiar și cu prețurile actuale la benzină, călătoria în familie este încă o activitate sezonieră populară. Poate te pregăteşti deja de vacanţă şi drum lung. O revizie auto nu ţi-ar strica.

Pe lângă împachetarea unui ventilator, protecție solară și echipament de plajă, alocarea timpului pentru întreținerea auto adecvată e importantă. Asta dacă vrei să circuli în siguranţă şi confort.

Iată doar 7 lucruri pe care le poți face pentru a aduce vehiculul într-o formă maximă pentru acea călătorie lungă mult așteptată.

1. Verificări anvelope

Asigură-te că benzile de rulare ale anvelopelor sunt la uni nivel adecvat pentru vremea de afară. Sau, mai bine decât atât, ai putea avea o vizită în service pentru a schimba anvelopele, dacă e cazul.

De asemenea, ar trebui să verifici presiunea în anvelope, deoarece aceasta va îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și va îmbunătăți circulația.

2. Verifică farurile

Este ușor să treci cu vederea un far ars sau oricare dintre celelalte lumini (lumini de frână, lumini de rezervă, lumini intermitente). Cere ajutorul unei alte persoane pentru a se plimba în jurul vehiculului pentru a vedea fizic și a observa că toate becurile  funcționează și luminează conform.

3. Înlocuieşte ștergătoarele de parbriz

Fă-ţi un obicei din a înlocui ștergătoarele de parbriz la începutul fiecărei primăveri sau veri. Vei fi fericit că ai făcut-o când vor veni acele furtuni de ploaie de primăvară și vară.

4. Asigură-te că frânele funcționează corect

Inspectează frânele vehiculului de două ori pe an pentru a te asigura că poţi opri din scurt când e nevoie. O parte a unei inspecții normale a frânelor sau a unei verificări de întreținere a mașinii ar trebui să fie întotdeauna asigurarea că lichidele de frână sunt curate și la nivelurile potrivite.

5. Spălarea radiatorului

Lichidul de răcire a radiatorului nu durează pentru totdeauna. Dacă lichidul de răcire se murdărește, radiatorul însuși va începe să se defecteze și să se corodeze. O spălare a radiatorului o dată pe an este o întreținere bună a mașinii, care vă va spori siguranța și toate caracteristicile vehiculului.

6. Filtrul de aer 

Înlocuieşte filtrul de aer de cel puțin două ori pe an. Aceasta este o întreținere preventivă excelentă a mașinii pentru a menține vehiculul în parametri. Dacă îl faci să funcționeze fără probleme și în liniște, te vei bucura de vacanţa de vară mult mai mult.

7. Verificarea bateriei

În timpul iernii, coroziunea se poate acumula rapid în ceea ce priveşte bateria mașinii tale. În fiecare primăvară sau vară, verifică stâlpii și cablurile bateriei, astfel încât mașina  să pornească rapid de fiecare dată când o utilizezi.

Hai la Ideal Auto pentru o revizie auto completă!

Aceştia sunt doar câţiva paşi de întreţinere şi menţinere a maşinii în stare bună.

Ia-i în calcul atunci când vrei să pleci la drum, aşa încât să nu te trezeşti cu probleme.

Te aşteptăm în service dacă doreşti să ne uităm la maşina ta într-un mod profi, cu aparatură de ultimă generaţie. Oamenilor noştri nu le va scăpa niciun aspect. Iar tu vei putea să îţi iei maşina de la noi în siguranţă şi gata de drum pentru vacanţa de vară.

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*