Loading

Anvelope de vară potrivite pentru maşina ta – cum le alegi?

https://ideal-auto.ro/2023/08/29/de-ce-este-importanta-alinierea-rotilor/

Anvelope de vară potrivite pentru maşina ta – cum le alegi?

Cum îți pui anvelope de vară potrivite? – aceasta poate fi o întrebare care se iveşte de multe ori în capul tău, atunci când vine vara. 

Anvelopele au o durată de viață utilă de 10 ani pe șosea și de șase ani dacă le depozitați. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, cauciucul din anvelopă tinde să se usuce și nu-și mai păstrează elasticitatea şi proprietăţile.

Iată la ce să fiţi atenţi când schimbaţi anvelopele cu noile anvelope de vară!

Pentru a evita orice greșeală atunci când cumpărați anvelope de vară, acordați atenție câtorva factori esențiali. Trebuie să vă uitaţi în primul rând la recomandările producătorului. Însă, trebuie luat în calcul şi stilul dumneavoastră de condus.
Iată câţiva factori cruciali pe care trebuie să îi aveți în vedere atunci când selectați anvelope pentru vară.
  • 1. TIMING-UL – Care este momentul potrivit pentru a vă înlocui anvelopele?
Trebuie să vă înlocuiți anvelopele în principal în două cazuri: atunci când acestea devin excesiv de uzate sau când construcţia lor nu corespunde cu sezonul.
Eroziunea anvelopelor se măsoară în funcție de adâncimea benzii de rulare, care este o porțiune a anvelopei care o leagă de drum. Adâncimea nominală ar trebui să fie de 1,6 mm.
  • 2. Însemnele de pe anvelope

    Primele două cifre indică săptămâna, iar ultimele două demonstrează anul de fabricaţie. Prin urmare, “0316” înseamnă că anvelopa a fost fabricată în a treia săptămână a lunii ianuarie 2016.

Trebuie să ştiţi data de fabricaţie, deoarece, după cum spuneam, durata de utilizare a anvelopelor e un factor important.
  • 3. COMPUŞII DIN CAUCIUC
Anvelopele de vară sunt fabricate cu un compus de cauciuc optimizat pentru temperaturi ridicate. Acesta este materialul utilizat pentru fabricarea benzii de rulare și a pereților laterali ai unei anvelope.
Este alcătuit dintr-un amestec de cauciuc natural și sintetic și diverse alte substanțe chimice și materiale.
Compusul de cauciuc determină performanța, durabilitatea și siguranța anvelopei.
Astfel, trebuie să căutați anvelope cu compuși care să furnizeze aderență fină și durabilitate pe vreme caldă.
  • 4. ASPECTE SPECIFICE
Atunci când conduc vara, oamenii se pot confrunta cu mai multe probleme legate de anvelopele lor.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre cele mai tipice probleme ce pot apărea la alegerea unor anvelope:

4.1. Inflație insuficientă
Pe vreme caldă, aerul din anvelopă poate provoca sub-umflarea. Anvelopele subumflate pot duce la o eficiență mai mică, o creştere a consumului de combustibil, la manevrabilitate și reziliență slabe și la un risc mai mare de explozie.
4. 2. Hidroplanare
Furtunile de vară pot duce la apariția apei stătătoare pe drumuri, ceea ce poate provoca hidroplanarea vehiculului. Anvelopele uzate, cu o adâncime redusă a benzii de rulare, sunt mai predispuse la hidroplanare, crescând astfel șansele de accident.
4. 3. Supraîncălzirea
Pe vreme caldă de vară, anvelopele se pot supraîncălzi din cauza frecării ridicate induse de suprafața drumului. Supraîncălzirea poate duce la uzura rapidă a anvelopei și la afectarea duratei de viață a acesteia.
4.4. Posibilitatea de explozie
Temperaturile ridicate și pneurile umflate prea tare pot duce la explozia anvelopei, ceea ce duce la o situație periculoasă pentru șofer și pasageri.
4.5. Uzura inegală
Călătoriile prelungite pe timp de vară pot duce la o uzură prea mare a anvelopelor, care, de asemenea, poate reduce eficiența maşinii, poate creşte consumul de combustibil, implicând şi manevrabilitate și stabilitate slabe și un risc mai mare de explozie.
Toate acestea sunt lucruri importante de luat în considerare la alegerea anvelopelor pentru sezonul de vară.
Atunci când alegeți anvelope de vară pentru mașina dvs. în timpul verii, cel mai indicat e să alegeţi un service specializat care vă poate sfături şi asista pe întreg procesul.
Așa că haideți să verificăm anvelopele împreună. Vă putem fi alături la Ideal Auto, atât în ceea ce priveşte montajul şi alinierea roţilor, cât şi cumpărarea de anvelope de vară noi sau second.
Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*