Loading

5 modalități eficiente de a face economie la combustibil cu mașina ta

economie la combustibil

5 modalități eficiente de a face economie la combustibil cu mașina ta

Prețurile la combustibil stau să crească din nou, anunță media. Cu noul preț la pompă, care se aliniază deja țărilor europene, tot mai mulți oameni vor să vadă cum pot face economie la combustibil. Pentru a se bucura de plimbările cu mașina, dar în același timp și de eficiență în buzunar.

În momentul cumpărării unei mașini, așteptarea cu nerăbdare a numărului de Km circulați cu un plin e un sentiment care te încearcă la început. Vrei să știi că randamentul pe care îl obții cu mașina ta este cel mai bun. Și e normal să fie așa.

Uite ce poți face pentru a beneficia cât mai mult de combustibilul vehiculului!

Echipa de mecanici de la Ideal Auto și-a făcut timp să enumere câteva sfaturi pentru a te ajuta să îți îmbunătățești consumul de benzină și să economisești niște bani la fiecare plin făcut.

5 moduri eficiente de a face economie la combustibil

Lasă mai ușor pedala de accelerație

Turații ridicate = eficiență scăzută a combustibilului.

Asta înseamnă că dacă conduci ca și cum te-ai întrece cu mașina de lângă tine, nu vei reduce costurile de combustibil, ci mai mult le vei accentua. Trebuie să încetinești un pic mersul cu pedala la podea dacă vrei să-ți îmbunătățești eficiența combustibilului.

Nu numai că ar trebui să accelerezi mai încet, dar ar trebui să eviți complet să conduci cu mai mult de 75 – 80 km/h. Accelerarea și frânarea rapidă pot face ca motorul mașinii tale să lucreze mai mult și să consume mai mult combustibil. Evită să frânezi brusc în trafic sau să accelerezi rapid, cu excepția situațiilor de urgență.

Deși fiecare mașină este diferită, economia la combustibil poate fi făcută în general atunci când conduci sub 75 km/h, deoarece scade efectul de fricțiune cu vântul.

Utilizează mereu uleiul de motor recomandat

Unii șoferi au impresia că vor economisi bani dacă vor cumpăra ulei mai ieftin. Nu presupune niciodată că orice tip de ulei de motor va funcționa pentru mașina ta. Deoarece motorul acesteia este proiectat să funcționeze cel mai bine cu un anumit tip de ulei. E cel recomandat de producător, cel mai des.

Folosirea unui ulei mai gros decât cel recomandat poate crea prea multă fricțiune. Acest lucru determină motorul să lucreze mai mult. Și în final, o să consume mai mult combustibil. Deci, adio economie la combustibil dacă nu folosești uleiul potrivit. Verifică în manualul de utilizare tipul de ulei de motor recomandat pentru mașina ta și utilizează numai acel tip.

Evită mersul în gol prelungit

Una dintre cele mai mari greșeli ale șoferilor care doresc să facă economie la combustibil e că își lasă mașina pe gol.

Mersul prelungit la ralanti nu este niciodată bun pentru economia de combustibil. Regula generală de bază este că, dacă lași autovehiculul la ralanti mai mult de 3 minute, este pur și simplu mai bine să îl oprești din start.

Vehiculele de model mai nou nu trebuie să se „încălzească” înainte de a începe să conduci. Amintește-ți întotdeauna că vehiculul tău nu obține niciun beneficiu în consum atunci când merge la ralanti. Ci mai degrabă un dezavantaj.

Verifică și înlocuiește la timp bujiile, filtrele, uleiul

Verificarea și înlocuirea filtrului de aer și a bujiilor nu numai că este esențială pentru a ajuta vehiculul dumneavoastră să țină mai mult, dar ajută și motorul să ardă benzina mai eficient. Pentru marea majoritate a mașinilor, este o sarcină ieftină care costă sub 100 de lei. Dar îți poate salva mii de lei pe termen lung.

Monitorizează presiunea din anvelope

Anvelopele sub-umflate pot face ca motorul să folosească mai multă benzină pentru a mișca vehiculul. Asigură-te că anvelopele sunt umflate la presiunea indicată în manual. Pentru un echilibru ideal între tracțiune și consumul de combustibil, fă asta constant.

Acest mic detaliu se va traduce prin economii semnificative, deoarece subumflarea cu 10 PSI pe anvelopă te poate costa câțiva km. Km pe care îi pierzi la fiecare plin.

Gânduri finale despre felul în care poți face economie la combustibil

Nimeni nu spune că e rău să gândești cum să economisești bani la fiecare plin. Însă, dacă vrei să faci economie la combustibil, încearcă totuși să o faci într-un mod sănătos pentru tine, dar și pentru mașina ta.

Este întotdeauna important să efectuezi o întreținere regulată a vehiculului dacă vrei mai multă eficiență. Nu numai că te vei asigura că mașina funcționează eficient, dar îți vei putea maximiza și eficiența combustibilului.

Dacă faci o întreținere regulată, reduci probabilitatea ca probleme mai mari să te surprindă. Te ajută să rămâi mereu în fața problemelor cu un pas. Și să economisești bani pe termen lung.

 

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*