Loading

4 sfaturi pentru ca aerul condiționat al mașinii tale să funcționeze toată vara!

aerul condiționat al mașinii

4 sfaturi pentru ca aerul condiționat al mașinii tale să funcționeze toată vara!

Vara este o perioadă plină de provocări pe drumurile din România. Aglomerație, blocaje în trafic, multe mașini în drum spre mare, iar asta la pachet cu o căldură apăsătoare. Aceste temperaturi ridicate pot împinge la limită aerul condiționat al mașinii tale. Aerul condiționat al mașinii e poate cea mai importantă funcționalitate pe sezon de vară. Un AC defect vă poate strica distracția complet.

Din fericire, puteți lua măsuri pentru a vă menține aerul condiționat în funcțiune și pentru ca distracția să continue toată vara.

Întreținerea regulată a aerului condiționat

Sistemele de aer condiționat au nevoie de întreținere regulată pentru a funcționa la performanțe maxime, ca orice altă componentă auto. Nu este niciodată prea târziu ca echipa Ideal Auto să verifice dacă există scurgeri, să testeze presiunea, să curețe condensatorul și să verifice nivelul de refrigerant.

Prin depistarea din timp a potențialelor probleme, putem ajuta la prevenirea reparațiilor costisitoare și a călătoriilor inconfortabile pe șosea.

Cum se face întreținerea pentru aerul condiționat al mașinii?

Reîncărcați-vă sistemul de aer condiționat: Spre deosebire de întreținerea regulată, o reîncărcare a sistemului de aer condiționat este pentru atunci când nu ați mai făcut service la aparatul de aer condiționat de ceva timp sau când sistemul pare să aibă o problemă.

În cadrul unei reîncărcări, eliminăm refrigerantul vechi, curățăm sistemul și reumplem refrigerantul. La Ideal Auto, tehnicienii noștri folosesc cele mai noi instrumente și echipamente pentru a asigura o reîncărcare completă a sistemului de aer condiționat. În plus, îți oferim și o ozonizare a sistemului, pentru ca aerul să fie nu doar proaspăt, ci și dezinfectat.

Vezi detalii aici: despre procesul de ozonizare

Verificați filtrul de habitaclu: Filtrul de habitaclu joacă un rol crucial în funcționalitatea sistemului dvs. de aer condiționat.

Acesta împiedică praful, polenul și alți poluanți să pătrundă în vehicul, astfel încât dvs. și pasagerii să respirați aer curat. Un filtru înfundat sau murdar poate împiedica fluxul de aer, forțându-vă aerul condiționat să lucreze mai mult decât este necesar. Astfel, scade eficiența AC-ului mașinii.

Înlocuirea filtrului cel puțin o dată pe an vă va ajuta să vă păstrați răcoarea în mașină pe timpul verii.

Conduceți inteligent! 

Schimbările în comportamentul dumneavoastră de zi cu zi pot face mai ușoară munca AC-ului din mașină. Parcați la umbră, folosiți jaluzelele și deschideți ușor geamurile în timp ce sunteți parcat pentru a împiedica acumularea de căldură în mașină. Așa o să reduceți munca aparatului de aer condiționat.

Aveți încredere în Ideal Auto pentru nevoile ce țin de sistemul de aer condiționat. Cu toții iubim vara, dar este posibil ca aerul condiționat al mașinii să aibă nevoie de atenție suplimentaă pentru a ține pasul cu căldura.

Urmând aceste sfaturi și programând un serviciu de verificare și întreținere AC cu Ideal Auto, vei putea să-ți păstrezi mașina la fel de răcoroasă.

 

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*