Loading

Întreținerea vehiculelor: 7 sfaturi de întreținere a mașinii pentru primăvară și vară

întreținerea vehiculelor

Întreținerea vehiculelor: 7 sfaturi de întreținere a mașinii pentru primăvară și vară

Chiar și cu prețurile actuale ale benzinei, excursiile cu mașina în familie sunt încă o activitate sezonieră populară. Oamenii folosesc mașina și pentru a se deplasa la muncă, dar și la drum lung. Împachetarea unui ventilator, a cremei de protecție solară și a echipamentului de plajă sunt obligatorii dacă plecați spre mare. Însă, la fel de necesară e și o întreținere adecvată a autovehiculului. Întreținerea vehiculelor va face călătoria cu atât mai plăcută și fără griji.

Iată doar 7 lucruri pe care le puteți face pentru ca vehiculul vostru să fie în cea mai bună formă pentru acea mult așteptată (sau poate chiar neașteptată) călătorie cu mașina.

Verificarea anvelopelor

Asigurați-vă că benzile de rulare ale anvelopelor sunt adecvate pentru vremea ploioasă. Dacă nu, ați putea avea o surpriză neplăcută atunci când acea furtună neașteptată o să lovească. Vremea e destul de imprevizibilă anul acesta, din ce vedem.

De asemenea, ar trebui să verificați presiunea din anvelope, deoarece aceasta va îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și călătoria va fi și mai ieftină, nu doar mai plăcută.

Verificați farurile

Înainte de a pleca la drum lung, e necesar să verificați farurile.

Este ușor să treceți cu vederea un far ars, sau oricare dintre celelalte lumini ale dumneavoastră (lumini de frână, lumini de mers înapoi, intermitente).  Însă pe lângă amenzi, farurile arse pot aduce și pericole, pentru că veți circula cu vizibilitate foarte scăzută. Apelați la ajutorul unei alte persoane să se plimbe în jurul vehiculului pentru a se uita fizic și a vedea dacă toate becurile funcționează și sunt în regulă.

Schimbarea ștergătoarelor

În fiecare sezon, înlocuiți și adaptați ștergătoarele de parbriz în funcție de vreme. Obișnuiți să înlocuiți ștergătoarele de parbriz la începutul fiecărei primăveri sau veri.  Veți fi fericit că ați făcut-o atunci când vor veni acele furtuni de primăvară și vară.

Asigurați-vă că frânele funcționează corect

Inspectați frânele vehiculului de două ori pe an pentru a vă asigura că puteți opri în siguranță în orice moment. Întreținerea vehiculelor presupune în primul rând o funcționare corectă a fiecărui sistem. Iar o parte a unei inspecții normale e să te asiguri mereu de funcționarea frânelor. Orice verificări normale de întreținere a mașinii ar trebui să fie întotdeauna bazată și pe verificarea lichidelor de frână. Acestea să fie curate și la nivelurile potrivite.

Curățarea radiatorului ca parte a întreținerii vehiculelor

Lichidul de răcire al radiatorului nu durează la nesfârșit.  Dacă lichidul de răcire se murdărește, radiatorul însuși va începe să se strice și să se corodeze.  O spălare a radiatorului o dată pe an este o bună tehnică de întreținere auto care va spori siguranța și performanța  vehiculului.

Întreținerea vehiculelor prin înlocuirea la timp a filtrelor

Înlocuiți filtrul de aer cel puțin de două ori pe an.  Aceasta este parte a unui proces normal de întreținere preventivă a mașinii. Dacă treci peste acest pas, sunt slabe șanse ca mașina ta să performeze în condiții optime. Iar pentru a-ți menține vehiculul funcționând lin și silențios, e necesar ca acesta să aibă filtre curate.

Verificarea bateriei

În timpul iernii, coroziunea se poate acumula rapid în bateria mașinii dumneavoastră.  În fiecare primăvară sau vară, verificați stâlpii și cablurile bateriei, astfel încât mașina dumneavoastră să pornească rapid de fiecare dată când o folosiți.

Despre asta am scris și mai detaliat, aici

 

Dacă ai nevoie de ajutor, cu oricare din pașii amintiți mai sus sau cu orice altă problemă auto, ne poți contacta și te ajutăm cu drag. Ne poți scrie aici sau pe Facebook. 

Claudiu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.*