Loading

Întrebări Frecvente

Cât durează o reparație?

Încercăm să finalizăm cele mai multe reparații în aceeași zi. Dacă acest lucru nu este posibil, încercăm într-un timp de cât mai puține zile.

Cât costă o reparație?

Costul unei reparații depinde de complexitatea problemei, acesta se va stabilii după verificarea problemei.

Când are nevoie mașina de o verificare?

Când observaţi un consum mai mare de combustibil sau simţiţi că mașina merge mai greu. Dacă lumina de la motor se aprinde este un semn foarte serios că trebuie să ajungeţi la un service auto.

 
Care este cauza principală pentru uzarea pneurilor?

Deși sunt multe lucruri care pot cauza uzarea prematură a pneurilor, principala problemă este presiunea necorespunzătoare. Este o precauţie bună să lăsaţi un profesionist să verifice cauciucurile și de asemenea să le recalibraţi odata la 10.000 km.

Ce este diagnoza auto?

 Diagnoza auto – ca si activitate de service auto - poate fi definita ca fiind totalitatea operatiunilor ce constau in verificari si masurari efectuate in scopul identificarii cat mai exacte a unui defect aparut la un autovehicul. Astfel, ea se poate realiza prin mijloace vizuale, hardware (mecanice, electrice, electronice), iar in ultimii ani si software (computerizat).

Mi-a aparut o luminita galbena pe bord. Ce fac?

E simplu, ne vizitezi. Identificăm problema după care îți comunicăm timpul și costul necesar reparației.

Când trebuie schimbate anvelopele?
Este recomandabil sa inlocuim anvelopele daca:
  • Sunt uzate peste limita legala (1,4 mm pentru anvelopele de vara si 4 mm pentru anvelopele de iarna)
  • Prezinta semne de imbatranire sau sunt mai vechi de 6 ani
  • Vizibile semne de uzura (pe peretele lateral, fir talon vizibil sau distorsionat, exfoliere, cute, deteriorare provocata de hidrocarburi sau substante corozive, rulare in stare sub-umflata)
  • Uzura anormala si inegala a anvelopelor (doar pe interior sau doar pe exterior - se poate datora dereglarii geometriei rotilor, dar poate fi cauzata de defectiuni ale suspensiei sau transmisiei)
  • Intre sezoanele vara/iarna, conform legislatiei in vigoare
Produsele de curățare sunt de calitate?

Ideal Auto folosește produse profesionale, ecologice și de calitate asigurând astfel o curățare perfectă a mașinii tale.

Have a Car Repair Question?

Get your automotive-related questions answered by a mechanic